Pensiuni turistice in Romania
 
 
 
 
Inscrie pensiune Judete Romania Regiuni istorice Romania Zone turistice Romania  

 Pensiunea Lacul Stiucii
      localitatea Sacalaia, judetul Cluj
      zona turistica
ArdealPensiunea Lacul Stiucii

Contact:
Telefon: 0788 621 162
0364 505 189
Web: www.pensiunealaculstiucii.ro
E-mail: office@pensiunealaculstiucii.ro
Adresa: comuna Fizesu Gherlii, Sat Sacalaia FN (vis-a-vis de Lacul Stiucii), jud Cluj
Pensiunea Lacul Stiucii 3 stele
Descriere:
Pensiunea turistica Lacul Stiucii este situata in localitatea Sacalaia in imediata vecinatate a lacului. Pensiunea Lacul Stiucii este de 3 stele, oferind loc de odihna, popas si relaxare calatorului neobosit in cautarea frumusetilor naturii.
Pensiunea este situata la cca 10 km de Gherla, langa Rezervatia Ornitologica "Lacul Stiucii", oferind o panorama de vis asupra lacului “delta in miniatura”.
Atractia turistica a zonei o reprezinta lacul, format pe locul unei vechi exploatari de sare. In prezent, apele sale sunt dulci datorita colmatarii cu aluviuni aduse de pe versanti si depunerii sedimentelor de natura organica, care impiedica apa sa vina in contact cu sarea. Stratul de gheata se mentine pe suprafata lacului pe toata perioada iernii, din decembrie si pana in martie, atingand grosimi de circa 50 cm. Lacul Stiucii are trei caracteristici principale: I. in prezent este singurul lac natural din Transilvania care nu a suferit nici o influenta negativa semnificativa umana, II. este cel mai adanc lac natural dulce din interiorul tarii, profunzimea sa jungand la circa 10 m, III. este singurul lac interior din Campia Transilvaniei pe care se dezvolta plauri (formatiuni de stuf plutitor), la fel ca in Delta Dunarii.
De asemenea, la numai 5 km distanta de pensiune se afla unul din obiectivele turistice religioase - Manastirea Nicula - manastire ortodoxa de calugari, un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord renumita fiind pentru icoana Maicii Domnului facatoare de minuni. Icoana a lacrimat timp de mai multe saptamani in urma cu 300 de ani. Manastirea de la Nicula este un important centru de pictura al icoanelor pe sticla din Transilvania.

Detalii rutiere:
Venind dinspre Cluj pe E576, pana la Gherla, traversati centrul orasului, iar la intersectia cu DJ 109C spre Reghin, semnalizata cu indicatoare, virati la dreapta spre Manastirea Nicula. Drumul judetean 109C, in directia Reghin, se intersecteaza cu DJ 109D. La intersectia lor este amplasat indicatorul spre "Rezervatia Naturala Lacul Stiucii". Asadar, virati din nou la dreapta pe DJ 109D, spre satul Nicula, directia Sic.
Drumul judetean 109D traverseaza satele Nicula, Bont si Sacalaia. Dupa satul Sacalaia, pe partea stanga a drumului, se afla situata Pensiunea Lacul Stiucii.


Dotari si facilitati:
- 12 camere duble si un apartament (suplimentar patut pentru copii in varsta de pana la 3 ani)
- fiecare camera are baie proprie
- piscina descoperita
- sauna
- sala de relaxare
- biciclete pentru plimbare in aer liber
- loc pentru servit masa
- bucatarie cu personal calificat
- personal calificat pentru deservire si menaj
- parcare iluminata pe timpul noptii si supravegheata video
- terasa in aer liber
- tv cablu, LCD TV
- internet wireless
- incalzire centrala
* serviciile descrise sunt incluse in pretul cazarii (110 ron/ noapte camera dubla&matrimoniala si 80 ron/ noapte camera single)

RECLAMA
pensiuni.org
Cele mai vizitate
 - Pensiuni Cluj
 - Pensiuni Timisoara
 - Pensiuni Brasov
 - Pensiuni Iasi
 - Pensiuni Vatra Dornei
 - Pensiuni Moeciu
 - Pensiuni Sinaia
 - Pensiuni Busteni 
 

   Arhiva site: cazare localitati, cazare judete, zone turistice si regiuni istorice.
contact pensiuni.org