Pensiuni turistice in Romania
 
 
 
 
Inscrie pensiune Judete Romania Regiuni istorice Romania Zone turistice Romania  

 Pensiunea Dacica
      localitatea Alun Bosorod, judetul Hunedoara
      zona turistica
Muntii OrastieiPensiunea Dacica

Contact:
Telefon fix: 0254 891 801, 0254 891 750
Telefon mobil: 0744 687859
E-mail: pensiunea@dacica.ro
Website: www.pensiunea.dacica.ro
Adresa: Com. Boșorod, sat Alun nr. 1, jud. Hunedoara
Coordonatele GPS sunt: Latitudine 45.607800, Longitudine 23.155198
Pensiunea Dacica 3 stele
poze Pensiunea Dacica poze Pensiunea Dacica poze Pensiunea Dacica poze Pensiunea Dacica
poze Pensiunea Dacica poze Pensiunea Dacica poze Pensiunea Dacica poze Pensiunea Dacica
Descriere:
Creată ca o extensie a Fundației Dacica, Pensiunea Dacica își propune să dezvolte turismul cultural în zonă, să promoveze patrimoniul cultural-istoric și etnografic din zona cetăților dacice cu ajutorul unei echipe de specialiști în istorie și arheologie, care va contribui la realizarea unor programe dedicate turiștilor. Situată în perimetrul Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, în imediata vecinătate a Cetății dacice Piatra Roșie (monument UNESCO) și în proximitatea celorlalte cetăți și așezări dacice din Munții Orăștiei (Sarmisegetuza Regia, Costești-Cetățuie, Costeși-Blidaru, Fețele Albe), Pensiunea Dacica este locul minunat pentru o vacanță activă și educativă, dar și odihnitoare în același timp. Turistul pasionat de istorie își va putea îmbogăți programul unui sejur în mijlocul naturii prin participarea la evenimentele noastre periodice: - vizite ghidate la siturile arheologice ale cetăților dacice din Munții Orăștiei - mini-conferințe și prezentări pe teme de istorie, urmate de întrebări și dezbateri, susținute de specialiști, membri sau voluntari ai Fundației Dacica,în sala noastra de conferințe - proiecții de filme documentare cu tematică istorică - excursii și tururi off-road, pe trasee mai puțin cunoscute publicului larg, către obiective și puncte geografice cu semnificație istorică - activități practice de arheologie experimentală, în special pentru copii și tineri


Dotari si facilitati:
Pensiunea și campingul beneficiază de parcare gratuită, de conexiune wi-fi gratuită și de un calculator cu acces la internet pentru turiști. Nu există acoperire pentru rețelele de telefonie mobilă, dar turiștii pot folosi telefonul cu antenă radio de la recepție.
Sala de mese și salonul de lectură sunt dotate cu televizor.
Sunt amenajate rampe de acces între cabană, curte, terasă și sala de mese pentru persoanele care se deplasează în fotoliu rulant.
Turiștii beneficiază gratuit de acces la următoarele facilități:

■ SALA DE CONFERINȚE / BIBLIOTECA
Biblioteca Centrului de Studii a Fundației Dacica cuprinde aproximativ 2500 de volume de literatură științifică, de artă și beletristică și este dotată cu videoproiector, flipchart și internet prin satelit. Poate fi folosită ca sală de conferințe cu circa 30 de locuri, sală de activități practice, sală de audiții muzicale (CD player și pick-up), sală de jocuri de societate și sală de cinema.

■ SALON LECTURĂ / TV
Aici puteți savura un ceai din selecția noastră specială în timp ce citiți o carte sau urmăriți un program tv. Salonul este dotat cu canapea și fotolii confortabile și televizor SMART-TV 3D cu ecran mare.

■ TERASA
Sub pergola ce susține o viță-de-vie bătrână de 100 de ani vă puteți bucura de umbră și răcoare în zilele de vară pentru a lua masa sau a vă relaxa.

■ FOIȘOR
Foișorul situat în zona campingului, în imediata apropiere a bungalourilor și a bucătăriei este ideal pentru servirea mesei atât în zilele însorite cât și în cele ploioase.

■ CURTE
Pensiunea dispune de o curte cu iarbă de aproximativ 6000 mp unde se pot organiza jocuri sportive. Punem la dispoziția turiștilor mingi de volei și rachete de badminton.

■ BARBEQUE
Grătarul în aer liber este oricând disponibil pentru turiști.

RECLAMA
pensiuni.org
Cele mai vizitate
 - Pensiuni Cluj
 - Pensiuni Timisoara
 - Pensiuni Brasov
 - Pensiuni Iasi
 - Pensiuni Vatra Dornei
 - Pensiuni Moeciu
 - Pensiuni Sinaia
 - Pensiuni Busteni 
 

   Arhiva site: cazare localitati, cazare judete, zone turistice si regiuni istorice.
contact pensiuni.org