Pensiuni turistice in Romania
 
 
 
 
Inscrie pensiune Judete Romania Regiuni istorice Romania Zone turistice Romania  

 Pensiunea Casa blaga
      localitatea Remeti, judetul Bihor
      zona turistica
ApuseniPensiunea Casa blaga

Contact:
0259328093 sau 0740589352
Pensiunea Casa blaga 3 stele
poze Pensiunea Casa blaga poze Pensiunea Casa blaga poze Pensiunea Casa blaga poze Pensiunea Casa blaga
poze Pensiunea Casa blaga poze Pensiunea Casa blaga poze Pensiunea Casa blaga poze Pensiunea Casa blaga
Descriere:
Pensiunea Casa blaga este incadrata in partea de est a judetului Bihor pe cursul superior al Vaii Iadului, la intalnirea dintre Muntii Padurea Craiului si Muntii Vladeasa, sub peretele unor chei (Cheile Remetiului), intr-un superb spatiu montan.

Ea se situeaza la 90 km distanta de municipiul Oradea (pe drumul DJ764 la numai 20 km de DN1, E60), la 100 km distanta de municipul Cluj-Napoca si 30 km statiunea climaterica Stana de Vale.

Bucurandu-se de un superb spatiu montan, in apropierea lacurilor de acumulare Dragan si Lesu, pensiunea ofera indragostitilor de natura, un cadru perfect pentru recreere si pentru petrecerea timpului liber, departe de aglomeratia urbana.

Elementul turistic major il reprezinta Valea Iadului, care izvoreste din zona statiunii Stana de Vale si se indreapta cu repeziciune spre varsarea in Crisul Repede. In drumul ei desparte cele 2 grupe montane, zona calcaroasa a Muntilor Padurea Craiului si zona preponderent vulcanica a Muntilor Vladeasa, munti ce se bucura de un adevarat potential turistic, creste, abrupturi, chei, pesteri... ce asteapta sa fie descoperite si vizitate.

Aici va asteapta o flora bogata caracteristica europei centrale care cuprinde numeroase specii ocrotite de lege: iorgovanul (arbust endemic relictar), tisa,alunul turcesc,liliacul carpatin, bujorul banatic, narcisele salbatice, laleaua pestrita, crinul de padure si multe altele, precum si o fauna cu o serie de animale ocrotite: acvila si cocosul de munte, corbul, dropia, stircul alb, barza neagra, risul, cerbul carpatin, cerbul, uliul, ursul, zangaul.

Factorii naturali terapeutici sunt: bioclimatul tonic, aerul bogat în radiatii ultraviolete, cu o accentuata ionizare.. oferind turistilor excelente conditii curative.


Dotari si facilitati:
La pensiunea noastra puteti beneficia de:

• camere cu 2,3 sau 4 paturi cu grup sanitar propriu;

• camere cu chiuveta, 2 paturi, un grup sanitar comun la 3 camere;

• 4 terase deschise din care una cu vederea la bazinul de pastravi;

• sala de mese cu un potential de pana la 24 locuri unde se pot servi, atat mancaruri traditionale cat si mancaruri clasice (ciorbe taranesti, de burta, de porc, de pui ..., o serie de minuturi) gatite cat mai mult posibil numai din produse proaspete obtinute din gospodaria proprie;

• un bazin ce gazduieste aproximativ o mie de pastravi;

• o gospodarie specifica ardeleneasca;

• lemne pentru focurile de tabara, ce se pot amenaja la raul ce curge prin fata pensiunii, unde veti gasi locuri pregatite cu mese si banci;

• internet wireless.

RECLAMA
pensiuni.org
Cele mai vizitate
 - Pensiuni Cluj
 - Pensiuni Timisoara
 - Pensiuni Brasov
 - Pensiuni Iasi
 - Pensiuni Vatra Dornei
 - Pensiuni Moeciu
 - Pensiuni Sinaia
 - Pensiuni Busteni 
 

   Arhiva site: cazare localitati, cazare judete, zone turistice si regiuni istorice.
contact pensiuni.org